Functie: Health Data Analist

 

Is het jouw passie ervoor te zorgen dat data werkt voor mensen?!

 

 

Over EscuLine

EscuLine helpt zorginstellingen om te leren van hun eigen data!

Wij zijn een BI en Health Analytics specialist, nieuwe style. Een nieuwe style BI en Health Analytics? Wat betekend dat precies? Het is niet alleen onze passie om van data inzicht te maken. Maar echt van toegevoegde zijn in het proces hierna, dat is waar wij het voor doen! Er wordt keihard gewerkt in de zorg. Op veel plekken is de werkdruk hoog. Wij weten dat het goedkoper en effectiever kan. Door te leren van data zie je verbeterkansen. Het zit in ons DNA om klanten te helpen die kansen te verzilveren.

Wat doet een (health) data analist bij EscuLine?

 

Als Health Data Analist ben je verantwoordelijk voor het opzetten van analyses die betrekking hebben op inhoud van zorg. Ook geef je advies over interpretatie van analyses en begeleid je organisaties bij het implementeren van verbeteringen.

 

Het wordt steeds belangrijker voor zorgaanbieders om aan te tonen wat de toegevoegde waarde is van de zorg die ze leveren (Value Based HealthCare). Als Health Data Analist help je zorginstellingen met die vraagstukken.

Om te kunnen bepalen wat de toegevoegde waarde van zorg is, heb je data nodig en expertise om van data informatie te maken. Samen met onze BI specialisten definieer je de behoefte en coördineer je het opzetten en ontwikkelen van de analyses. De werkzaamheden die daarvoor nodig zijn bestaan uit:

 • Definiëren van de informatiebehoefte;
 • Het coördineren en uitvoeren van werkzaamheden om te komen tot de gevraagde analyses;
 • Inzichtelijk maken van de toegevoegde waarde van zorg van een organisatie en deze presenteren;
 • De ontwikkeling van de zorgvraag van een bepaald gebied of regio in kaart brengen;
 • Het adviseren over vervolgstappen en procesoptimalisaties.

Als data analist ben je verantwoordelijk voor het adviseren van onze klanten over de kansen die ze hebben en de te nemen stappen. En daar waar wij van betekenis kunnen zijn om hierin een rol te vervullen ben jij ook de persoon die dat coördineert.

Je neemt mee:

 • Je hebt een nieuwsgierige blik op de huidige ontwikkelingen in de zorg.
 • Beschikt over analytische vaardigheden om nieuwe analyses op te zetten en bestaande analyses verder uit te werken.
 • Je vind het leuk om jouw bevindingen te presenteren.
 • Bent niet bang om de leiding te nemen en proces verbeteringen te begeleiden.
 • Een HBO of WO studie afgerond, bijvoorbeeld in de richting van Bedrijfskunde, Informatiekunde of een vergelijkbare studierichting.
 • Kennis van de zorg (specifiek VVT, GGZ, GHZ of Huisartsenzorg) is een pre maar geen vereiste.

Wat we je bieden:

Afwisseling en uitdaging. Een team waarin je er niet alleen voor staat er je voor alle aspecten van het BI vak een collega kunt raadplegen en samen tot de beste oplossing voor de klant komt. We bieden veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Werk in een dynamische omgeving en een dynamische markt waarin je wat kunt bijdragen aan betere zorg! Je krijgt een marktconform salaris en doorgroeimogelijkheden.

Solliciteren of contact?

Geïnteresseerd? Stuur je motivatie en CV naar: robert.vanginkel@esculine.nl

Wij nemen altijd contact op.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.