Oplossingen

Deze pagina biedt een overzicht van onze BI en AI oplossingen. 
Meer informatie? Neem dan ook een kijkje op de pagina Artificial Intelligence of kijk onder Oplossingen per branche naar de mogelijkheden voor jouw organisatie. 

BI voorbeelden

EscuLine is expert op het gebied van Business Intelligence. Samen met onze klanten uit verschillende branches binnen de zorg hebben wij al een mooi aantal dashboards ontwikkeld. Een aantal voorbeelden zijn:

1. Teammonitor: Of je nu zelfsturend, zelf organiserend of met een vorm van lijnmanagement werkt, het is van belang om te weten hoe jouw team(s) presteert. Het team dashboard presenteert de huishoudelijke (bedrijfsmatige) kant van jouw team. Een handige tool waarmee je kunt analyseren waar jouw team het goed doet en waar mogelijk nog kansen zijn om te verbeteren. In het team dashboard kiezen we samen tot 6 onderwerpen (en als je echt goede argumenten hebt kan er best wel een zevende bij) waarvoor we informatie presenteren.

2. Declaratiemonitor: Alle zorg die je levert moet je verantwoorden. Dat kost tijd maar het is wel nodig om betaald te krijgen. Omdat daar spelregels bij van toepassing zijn die je wilt monitoren hebben we de DeclaratieMonitor ontwikkeld. In het basis template van de DeclaratieMonitor kun je eenvoudig monitoren of de zorg die je levert nog past binnen het gestelde budget van de financier. Zo kun je tijdig signaleren of je meer budget nodig hebt. Je kunt ook inzoomen op een specifieke regio, financier, financieringsvorm, team, etc.

 

3. Incidentenmonitor: In de IncidentenMonitor analyseer je eenvoudig waar verbeteracties nodig zijn. Je krijgt trends inzichtelijk, je ziet de oorzaken naar type incident en kunt teams analyseren waarvan jij weet dat die vergelijkbaar zijn met elkaar. Zie je een team dat opeens een enorme toename in het aantal incidenten heeft? Dan zou dit aanleiding kunnen zijn om te onderzoeken hoe het team ervoor staat, bv. met hun ziekteverzuim, het overwerk of ontwikkeling in cliënten. Zijn er nieuwe cliënten bij gekomen met andere risico’s of is er in de teamsamenstelling iets gebeurd? Vragen die je kunt beantwoorden met de TeamMonitor.

4. Doelmatigheid & inhoud van zorg: Voor veel financiers van wijkverpleging is doelmatigheid een middel om te sturen op de kosten. Doelmatigheid betekend in deze context: het aantal uren zorg gemiddeld per maand per cliënt.
Ben je hiermee onder gemiddeld dan ben je doelmatig aan het werk en daarmee een interessante samenwerkingspartner voor verzekeraars. Ben je bovengemiddeld dan ben je ondoelmatig en kost een verzekerde in zorg bij jouw organisatie meer dan bij een doelmatigere collega.


 

5. Dossier AuditVanuit kwaliteitsoogpunt (o.a. voor ISO certificering) voeren veel thuiszorg organisaties audits uit op de dossiervoering. Hierbij worden vaak zorgprofessionals gevraagd om aan te geven waar gegevens staan geregistreerd. Denk bijvoorbeeld aan: ziektebeelden, verzekering, etc. Een tijdrovend proces voor professionals en ondersteunende diensten. Met het gebruik van de Dossier Audit applicatie kun je de onderwerpen die je geautomatiseerd voor de hele populatie kunt raadplegen opvragen. Dit maakt het audit proces vollediger en effectiever. In deze blog kun je meer lezen over de aanpak van de implementatie van een Dossier Audit dashboard.

6. ZorgmonitorVoor elke branche binnen de zorg is het belangrijk snel inzicht te krijgen in de risicometingen en de mate waarin preventief wordt gewerkt. Dit kan namelijk weer iets zeggen over ervaren tevredenheid van de cliënt en het zegt iets over de mate waarin processen op orde zijn. Dit laatste is vaak een indicator voor: rust, goede zorg en tevreden cliënten. Op deze manier heb je gemakkelijk inzicht in de tevredenheid van de cliënt en de trends in de risicosignalering. In deze app hebben we onder andere ook gegevens vanuit Zorgkaart Nederland gekoppeld. Hiermee kunnen bijvoorbeeld locaties vergeleken worden.

 

7. Praktijkmonitor: Voor de praktijkhouder hebben we een applicatie voor praktijk- en bedrijfsvoering. Deze biedt een actueel inzicht in relevante, meetbare parameters over data uit eigen informatiesystemen. Het analyse dashboard verbindt data over populatie, praktijk, medisch, lab en financieel met elkaar

8. HAP-monitorIn een Huisartsenpost wordt vrijwel alles gelogd in verschillende systemen. Die data ontsluiten we in één analyse applicatie. Daarmee kan de HAP efficiënt worden gestuurd. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld patronen worden herkend waarmee je (beleid-)beslissingen kunt ondersteunen.

9. Ketenzorgmonitor: Op basis van eigen data kunnen verschillende zorgprogramma’s gemonitord worden. Wij zorgen voor een overzicht dat precies aansluit op de vereisten van InEen, maar bijvoorbeeld ook bij de wensen van de kaderartsen. Ook worden de gegevens vergeleken met de zorggroep in het geheel of met de HAGRO.

Meer informatie over onze BI dashboards?

Neem dan een kijkje onder oplossingen per branche. 

 

AI modellen

Naast de ontwikkeling van BI applicaties heeft EscuLine ook expertise op het gebied van Machine Learning (ML), een onderdeel van Artificial Intelligence (AI). Samen met klanten definiëren, scopen en ontwikkelen wij Machine Learning modellen en zelflerende algoritmes. De uitkomsten presenteren we in eenvoudig te gebruiken BI dashboards.

Advanced Analytics is een onderdeel van data science dat geavanceerde methoden en tools gebruikt om gedrag, trends, clusters en gebeurtenissen te voorspellen.

Op dit moment heeft EscuLine 4 AI modellen staan:

  1. Clustermodel VVT
  2. Voorspellingsmodel VVT
  3. Clustermodel Gehandicaptenzorg
  4. Voorspellingsmodel JGZ – BMI ontwikkeling 
 
Meer informatie over deze modellen is te vinden op deze pagina .
 
Daarnaast zijn wij ook bezig met de ontwikkeling van twee nieuwe AI modellen, namelijk:
 

  • Simulatiemodel drukte Huisartsenpost
  • Voorspellingsmodel HVZ events. 

 
 Benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie?
 

EscuLine updates

Blijf op de hoogte van wat wij doen. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief