Maak kennis met onze klanten

Lees hoe zorgorganisaties zoals die van jou omgaan met hun uitdagingen op het gebied van stuurinformatie en Health Analytics en hoe zij met inzichten zorg en prestaties optimaliseren.  

Klanten in verschillende zorg sectoren

Zie hoe zorgorganisaties zoals die van jou hun ‘data’ uitdagingen hebben overwonnen en succes hebben geboekt met EscuLine.

 

Health Analytics helpt Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg bij optimale inzet van professionals op de huisartsenpost.

PGVZ slaagt erin efficiënter te sturen met behulp van analyse dashboards over zorginhoud en bedrijfsprestaties.

HAP Drechtsteden houdt overzicht en is klaar voor de toekomst met hun BI applicatie van EscuLine.

NeoCura is in staat om met hun dashboards van EscuLine, de organisatie actueler en efficiënter te sturen.


JGZ Zuid-Holland West: bij verandering naar zelforganisatie wordt stuurinformatie iets van de hele organisatie.

Zorgorganisaties die samenwerken met EscuLine

Hieronder vindt u voorbeelden van zorgorganisaties die al samenwerken met EscuLine 

Huisartsenzorg

Met DrechtDokters hebben we samen bepaald welke dashboards nodig zijn om de Huisartsenzorg te analyseren. EscuLine ontsluit de data uit HIS, KIS en HAPIS en maakt stuurinformatie eenvoudig toegankelijk via het portal. Met DrechtDokters werken we samen aan innovaties waarbij we AI en Machine Learning inzetten om ze zorg te verbeteren.

 

Voor de ROHA (Regionale Organisatie van Huisartsen Amsterdam) ontwikkelen en onderhouden wij het BI dashboard. Een applicatie waarmee ketenzorg, per arts, praktijk en wijk gebenchmarkt en geanalyseerd kan worden. Met deze applicatie kan de ROHA de zorg gericht verbeteren door aangesloten praktijken te helpen met inzicht in het zorgproces.

In oostelijk Zuid-Limburg hebben ruim 130 huisartsen zich verenigd in de zorggroep HuisartsenOZL. EscuLine heeft samen met HOZL het analyse dashboard voor de huisartsenpost in Heerlen ontwikkeld. Ook werken we samen aan een simulatiemodel voor de drukte op de huisartsenpost. Lees meer in het klantverhaal.

Cohesie is een organisatie van, voor en door huisartsen. Binnen dit samenwerkingsverband bundelen alle huisartsen in Noord-Limburg hun kennis en krachten voor een sterke eerstelijns zorg die de individuele praktijken overstijgt. EscuLine ontwikkeld de BI en stuurinformatie voor de Huisartsenpost, Huisartspraktijken en de ketenzorgprogramma’s (Cure & Care)

 HAP Drechtsteden is er voor spoedeisende huisartsenzorg wanneer de praktijken van de aangesloten huisartsen in de regio (120), niet open zijn. Samen met HAP Drechtsteden hebben we de stuurinformatie gedefinieerd en in het BI dashboard geïmplementeerd. In het klantverhaal kun je lezen hoe blij de mensen van de HAP zijn met hun dashboard.

Provico is het netwerk voor ggz-zorg in de huisartsenpraktijken in Noord-Limburg. Patiënten met laag complexe psychische problematiek kunnen, dankzij de Provico-zorgketen, in de huisartsenpraktijk behandeld worden. EscuLine ontwikkeld het BI en analyse platform van Provico. De data wordt ontsloten uit VitalHealth en beschikbaar gesteld in het dashboard dat we voor Provico ontwikkeld hebben.

Verpleging, Verzorging en Thuiszorg

Met 550 medewerkers en ruim 300 vrijwilligers biedt Brentano dagelijks verzorging, verpleging, diensten en services aan zo’n 700 cliënten in Amstelveen. Zowel bij mensen thuis en bij cliënten die ‘beschut’ wonen in een van de woonzorgcentra van Brentano. De kleine teams zijn gericht op de wensen van de cliënten, op aandacht, tijd en praktische mogelijkheden.

De teams krijgen veel vrijheid. EscuLine helpt bij het inzichtelijk maken van de benodigde stuurinformatie. De aanpak met praktische werksessies met de teams en ondersteunende dienst heeft geresulteerd in een aantal dashboards die data combineren en  presenteren  uit het ECD (Puur – Ecare), Roosterplanning (Aysist -SDB) en HRM en Financiën (Afas), in eenvoudig te gebruiken dashboards.

PGVZ beschikt met het EscuLine portal over verschillende analyse dashboards, zoals: Team Monitor, Declaratie Monitor, MIC Monitor, Omaha & Doelmatigheid Monitor. 

De meeste data hiervoor komt uit ONS-Nedap maar voor een volledig inzicht worden die gegevens aangevuld met extra informatie. Lees meer in het klantverhaal.

Met PGVZ ontwikkelen we daarnaast een AI toepassing voor doelmatigheidsanalyses en inzicht in de cliëntpopulatie die ook toepasbaar is voor kleinere organisaties.

Zorgbalans is een grote ouderenzorgorganisatie en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. Met 3.000 professionels en 900 vrijwilligers biedt Zorgbalans tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Thuis en in de ontmoetings- en woonzorgcentra. Met Zorgbalans ontwikkelen we inzichten in de cliëntpopulatie en zorgprocessen. Hierbij maken we gebruik van een combinatie van Machine Learning (onderdeel van Artificial Intelligence) en presenteren we de resultaten in ons Business Intelligence platform

De Wever heeft voor oudere inwoners van Midden-Brabant een antwoord op hun vraag op het gebied van wonen, ondersteuning, zorg en behandeling. Met ongeveer 2.600 medewerkers en 1.200 vrijwilligers staat de Wever iedere klaar voor haar cliënten vanuit de kernwaarden: vertrouwd, energiek, vakkundig en gastvrij. 

EscuLine en de Wever werken samen aan een voorspellingsmodel voor de behandelduur en tijd dat cliënten in de revalidatiezorg bij de Wever zijn. Dit met als doel om grip te krijgen en houden op de toenemende problematieken van de cliënten die in de Geriatrische Revalidatie Zorg bij de Wever ondersteuning krijgen bij het herstelproces na een operatie of andere gebeurtenis waar revalidatiezorg bij nodig is.

 

Blinkers levert thuiszorg en heeft met de teams een nagenoeg landelijke dekking. Vanuit de regionaal georiënteerde locaties regelt Blinkers de zorg voor haar cliënten die bestaat uit: verzorging, verpleging, begeleiding of huishoudelijke zorg. Voor Blinkers ontwikkelen wij verschillende analyse dashboards over zorginhoud (Omaha) en bedrijfsmatige stuurinformatie.

Met ruim 2.200 professionals biedtArgos Zorggroep  deskundige zorg, behandeling en gezelligheid aan ouderen. Dit doen zij bij hen thuis of in een van de huizen voor verzorging en/of revalidatie in Schiedam, Vlaardingen, Maassluis, Spijkenisse, Hoogvliet, Poortugaal en Rhoon. EscuLine herdefinieert en implementeert de Qlik Sense applicatie(s) van Argos Zorggroep.

Groenhuysen is een brede aanbieder van zorg voor voornamelijk ouderen in de regio West-Brabant. EscuLine helpt Groenhuysen met het onderhouden en het (door)ontwikkelen van de BI applicatie (gebaseerd op het kwaliteitskader verpleeghuiszorg) voor bestuur, managers en eerst verantwoordelijke verpleegkundigen.

Gehandicaptenzorg en jeugdzorg

Ieder kind heeft recht op veilig en gezond opgroeien. KOOS Utrecht wil hier aan bijdragen. Vanuit de visie van Positieve Gezondheid. Vanuit het ECD van KOOS Utrecht (ONS van Nedap) worden gegevens klaargezet die we vervolgens in de BI omgeving van KOOS klaarzetten zodat er actuele stuurinformatie beschikbaar is over teams en geleverde zorg.   

Voor Estinea hebben we aan de hand van de POS (Personal Outcome Scale) data een clusteranalyse (Machine Learning methodiek) gemaakt en de uitkomsten (o.a. 7 verschillende clusters) daarvan in een interactief dashboard gepresenteerd. Hierbij kan ook in een woordenwolk tekstuele data geanalyseerd kan worden. Download hier het whitepaper over de oplossing die we met Estinea ontwikkeld hebben.

Siza biedt ondersteuning en zorg aan mensen met een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking en aan mensen met autisme of niet-aangeboren hersenletsel. Wij helpen Siza om op efficiënte wijze invulling te geven aan de bewaarplicht van de administratie gegevens.

Jeugdgezondheidszorg Zuid-Holland West biedt zorg voor baby’s tot jongvolwassenen in 8 Zuid-Hollandse gemeenten. In de BI dashboards, die we voor de zelf organiserende teams en de faciliterende organisatie ontwikkelen en onderhouden, wordt o.a. inzicht gegeven in inzet, verzuim en bereik. ‘Bereik’ wordt op basis van het Landelijk Professioneel Kader weergegeven.

Enver biedt jeugd- en opvoedhulp in de regio’s Rotterdam-Rijnmond, Zuid-Holland Zuid en Midden-Holland. De hulpverleners van Enver zijn daar waar het nodig is: thuis, op school en in de wijk. EscuLine ondersteund Enver bij het inrichten van de stuurinformatie op het ECD, Myneva

Neocura streeft naar een unieke en bijzondere woonsetting, waarbij persoonlijke aandacht is voor de ontwikkeling van het individu.

Neocura heeft voor het EscuLine BI en AI platform gekozen voor zowel de duidelijke en actuele stuurinformatie en ook voor de mogelijkheden om zowel bedrijfsmatig en zorginhoudelijke analyses te kunnen maken. Lees meer in het klantverhaal.

EscuLine updates

Blijf op de hoogte van wat wij doen. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief