Implementatie & advies

Succesvol een Business Intelligence oplossing in gebruik nemen? Een innovatieve Data Science oplossingen ontwikkelen die daadwerkelijk gebruikt wordt op de werkvloer? 

Er is geen standaard aanpak die overal werkt. Door continue te leren en nauw samen te werken met onze klanten, stemmen we implementatie en advies af op de context van jouw organisatie.   

Samen op weg naar een data gedreven organisatie

Het gebruiken en benutten van de voordelen van Business Intelligence en Machine Learning oplossingen, zijn context gebonden. Het succesvol benutten van BI applicaties is een hele mooie eerste stap naar een data gedreven organisatie. Data is hard, objectief en soms ongenuanceerd. Data gedreven betekent voor ons juist ook oog voor de zachte menselijke kan van data. In onze projecten en aanpak hebben we daar oog voor.

 

Afhankelijk van de ervaring en vaardigheden die je zelf in huis hebt bieden wij ondersteuning. Het loont om technische werkzaamheden die vaak eenmalig nodig zijn uit te besteden. Maar heb je zelf ontwikkelaars of data science expertise in huis, dan zijn wij graag de externe collega die meedenkt en meehelpt bij complexere projecten en vraagstukken.

Inhoud

Op deze pagina vind je informatie over onze verschillende services

Projectaanpak

Er is niet één standaard aanpak die overal tot het beste resultaat leidt. Samen met de klant bepalen we wat het beste past en maken vervolgens samen een plan. De projecten en ontwikkeling coördineren we met behulp van Agile / Scrum en bij grotere implementaties maken we gebruik van Trello. Daarnaast hanteren we richtlijnen voor de inrichting van de dashboards.

Een voorbeeld van een projectaanpak:

 1. Vaststellen gewenste dashboard(s), analyses en definities – fase 1;
 2. Eerste ontwikkel ronde; EscuLine en klant werken samen om het eerste dashboard te ontwikkelen;
 3. In een workshop wordt tussentijds het resultaat gepresenteerd. Aan de hand van feedback wordt vervolgens bijgestuurd. Tijdens de workshop wordt input geleverd voor ontwikkel ronde twee;
 4. Tweede ontwikkel ronde; EscuLine verwerkt de feedback die uit de workshop(s) komt in het dashboard;
 5. Test en validatie;
 6. Na test en validatie worden de (eind)gebruikers geïnstrueerd;
 7. Oplevering en overgang naar productie / beheer.

Consultancy & ontwikkeling

Onze consultants en data experts zijn breed inzetbaar. Van het implementeren van stuurinformatie en het ontwikkelen van algoritmes, voorspellingsmodellen en clusteranalyses tot het begeleiden bij het in gebruik nemen van oplossingen. Data is hard, objectief en vaak ongenuanceerd. Door betrokken te zijn, en te blijven, zorgen we er samen met de klant voor dat de oplossing ook echt van toegevoegde waarde is voor professionals, ondersteuning en management. De kwaliteit van de informatie verbetert als mensen weten wat ze registeren en waarom ze iets vastleggen.

EscuLine ondersteunt bij:

BI consultancy

 • Data modeling;
 • Data ontsluiting;
 • BI Dashboard ontwikkeling;
 • BI Dashboard design
 

Data Science

 • Scoping;
 • Ontwikkelen (trainen) van modellen en algoritmes;
 • Koppeling en presentatie van de resultaten;
 • Overdracht en gebruik

Onderzoek & analyses

EscuLine heeft kennis van verschillende branches binnen de zorg. We kunnen vanuit een probleemstelling helpen om analyses of onderzoek voor jouw organisatie uit te voeren. Ook kunnen we helpen de data te prepareren en beschikbaar te stellen zodat je zelf op een efficiënte manier jouw eigen onderzoek kunt uitvoeren of kunt delen met instanties die er vervolgens onderzoek mee kunnen doen.

 

Zo hebben we bijvoorbeeld voor een klant een analyse gemaakt over hun doelmatigheidscijfers in het perspectief van Omaha System aandachtsgebieden. Dit konden zij vervolgens weer goed inzetten in gesprekken met hun financier. Wil je hier meer over weten? Lees dan het volledige verhaal.

 

Naast onderzoeken is EscuLine ook beschikbaar voor het uitvoeren van een technische en inhoudelijke review op stuurinformatie en toekomstbestendigheid van data architectuur.

EscuLine updates

Blijf op de hoogte van wat wij doen. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief