EscuLine neemt BI activiteiten van Checked IT over

Per 1 april 2024 neemt EscuLine uit Capelle aan den IJssel de BI activiteiten over van branchegenoot Checked IT. 

Checked IT en EscuLine 

Checked IT levert onder andere hoogwaardige BI oplossingen die voldoen aan de specificaties oen kwaliteitscriteria die van toepassing zijn op ICT oplossingen voor de zorg. Het platform is gebaseerd op techniek van Microsoft. Met de overname van de BI activiteiten van Checked IT heeft Checked IT de zoektocht naar een stevige technische partner met zorginhoudelijke kennis voor haar klanten – zorgorganisaties actief in de GGZ, Gehandicaptenzorg en VVT – afgerond. 

EscuLine verstevigt hiermee haar positie in de genoemde zorgsectoren en bouwt hiermee verder aan haar strategie om met de meest gangbare BI tools, belangrijke stuurinformatie via basis dashboards, te leveren voor zorgorganisaties.

Waarom neemt EscuLine het BI platform van CheckedIT over?

Het BI platform van Checked IT is volledig gebaseerd op Microsoft technologie. EscuLine borgt hiermee een effectieve implementatie van PowerBI. Hiermee kan EscuLine nog meer vanuit de klantsituatie, samen met de klant bepalen wat de beste keuze is qua BI tooling.

“Een tool is geen doel op zich, is de opvatting bij EscuLine. En wij merken dat onze toegevoegde niet perse in de tool zit maar op hoe wij een tool toepassen”

Thijs de Bruijn, CTO bij EscuLine.

Daarom heeft EscuLine een aantal jaar geleden haar strategie aangepast en is zij meerdere BI producten gaan implementeren en ondersteunen. Met de overname van het BI platform van Checked IT en de zorgorganisaties die hiervan gebruik maken, verstevigt EscuLine haar positie om vanuit de klantvraag ook te komen tot de beste oplossing voor organisaties die willen werken PowerBI.

Het BI platform van Checked IT beschikt net als dat van EscuLine over basis dashboards en connectoren voor de systemen die veel gebruikt worden in de VVT en Gehandicaptenzorg: denk hierbij aan Afas, Exact, ONS, PUUR., Raet en Roosterplanningsoplossingen.

De dashboards en oplossingen die EscuLine heeft ontwikkeld zijn voor de klanten die gebruik maken van het BI platform van Checked IT een mooie toevoeging. Naast basis BI dashboards voor teams over zorg, productiviteit, HR en financiën kan hierbij gedacht worden aan:

  • Dashboards voor kwaliteit,
  • Analyses over zorginhoud en doelmatigheid (Omaha System en Nanda NIC NOC),
  • Effectanalyses voor het inzetten van zorgtechnologie,
  • Inhoudelijke analyses voor gehandicapten op de data die verzameld wordt in: Ben ik Tevreden (BiT), Dit Vind Ik Ervan (DVIE), POS en MijnPlan.
  • Declaratie controle dashboards;

Ook ontwikkelt EscuLine een Datastation waarmee zorgorganisaties in de toekomst op een efficiënte manier gegevens kunnen aanleveren aan ketenpartijen zoals de IGJ, NZa, het Zorginstituut, CBS, Zorgkantoren, Zorgverzekeraars, Gemeenten, en andere ketenpartijen.

De overname vanuit het perspectief van Checked IT

Checked IT is een bedrijf dat zorgaanbieders ondersteunt met consultants en dataspecialisten die de taal van de zorg spreken. Om deze consultants en dataspecialisten te ondersteunen heeft Checked IT een op Microsoft technologie gebaseerd BI platform ontwikkeld.

 

Om de technische ontwikkelingen bij te kunnen houden besefte Checked IT dat zij een technische partner nodig had met zorginhoudelijke kennis om het platform aangesloten te houden aan de klantbehoefte. Deze partner is nu gevonden in EscuLine.

 

Freek Verstege, partner bij Checked IT over de samenwerking:

 

 “De samenwerking met EscuLine betekent dat Checked IT zich kan richten op het ondersteunen van zorgaanbieders bij het in control krijgen en houden van haar onderneming met, waar nodig, inzet van Business Intelligence en Health Analytics”.

Arrangeer-tool

De samenwerking tussen EscuLine en Checked IT richt zich niet alleen op Business Intelligence en Health Analytics maar ook op tools voor het arrangeren van zorg.

De arrangeer-tool helpt zorgaanbieders bij het verlenen van de juiste zorg op de juiste plaats. In de praktijk blijkt dat deze tool uitermate geschikt is voor doelmatige zorginzet bij Volledig Pakket Thuis en (toekomstige) klantprofielen. Daarnaast is de arrangeer-tool behulpzaam bij regie bij de cliënt en persoon volgend budget.

Wat betekent de overname voor klanten 

De klanten van Checked IT kunnen op EscuLine rekenen. EscuLine heeft veel basis BI dashboards voor uiteenlopende vragen voorhanden. Denk aan kwaliteitsdashboard, financiële overzichten, declaratieoverzichten. Maar ook ondersteunt EscuLine zorginhoudelijke analyses voor de GGZ, Gehandicaptenzorg en VVT. En het bedrijf ontwikkelt ook innovatieve oplossing voor effect-analyses van de inzet van Zorgtechnologie. En EscuLine blijft door ontwikkelen aan de basis en advanced BI dashboards.

De komende tijd zullen we de klanten van Checked IT nog beter leren kennen en met hen een plan maken op de versteviging van het platform en de doorontwikkeling hiervan. Checked IT zal haar klanten blijven bedienen met advies en toepassing van de management informatie die volgt uit de dashboarding.

Voor vragen over dit bericht kunt u zich wenden tot EscuLine via info@esculine.nl

EscuLine updates

Blijf op de hoogte van wat wij doen. Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan voor de nieuwsbrief