In gesprek met DrechtDokters over de reis naar Health Analytics in de Huisartsenzorg.

DrechtDokters is een sterke, aanspreekbare, regionale eerstelijnsorganisatie. En streeft naar kwalitatief hoogstaande, toekomstbestendige zorg in de regio. 

Als regionale huisartsenorganisatie (RHO) is DrechtDokters van, voor en door huisartsen. Bij DrechtDokters zijn 117 huisartsen aangesloten. Die werken in 89 huisartsenpraktijken in de regio van de Drechtsteden en de West-Alblasserwaard. De organisatie bestaat uit een Coöperatie, een Zorggroep en een Huisartsenpost.

Data gedreven werken

Een belangrijk punt in de strategie van DrechtDokters is data gedreven werken. Er wordt veel data verzameld. En daar komt iedere dag data bij. Health Analytics in de Huisartsenzorg is daarom ook een belangrijk speerpunt in de strategie van DrechtDokters.

Stap voor stap zijn we sinds 2018 samen met DrechtDokters op weg om van proces automatisering steeds meer data gedreven te werken. Zowel de Zorggroep als de Dag Praktijken en de Huisartsenpost.

Casper van Heck (Data scientist, DrechtDokters), Henk Stout (Bestuurder, DrechtDokters) en Thijs de Bruijn (CTO & Consultant, EscuLine) vertellen je in dit interview hoe we zijn gestart, waar we nu staan en wat de toekomstplannen zijn.

Innovatieve projecten:

EscuLine ontwikkelt en levert stuurinformatie (BI) en Artificial Intelligence (AI) oplossingen voor de zorg. Health Analytics in de Huisartsenzorg is voor ons een belangrijk thema waar we veel ontwikkelen.  

We ontwikkelen algoritmes en passen machine learning toe om zorginhoudelijk en bedrijfsmatig, de zorg te helpen.

Ben je geïnteresseerd in de projecten dat we samen met DrechtDokters uitvoeren? Of wil je meer weten over een van de andere innovatieve ontwikkelingen die we samen met zorgaanbieders uitvoeren? 

Neem dan een kijkje bij onze whitepapers.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van het simulatiemodel drukte Huisartsenpost. Of heb je interesse in andere ontwikkelingen op het gebied van Health Analytics in de Huisartsenzorg? Stuur een mailtje naar info@esculine.nl of meld je aan via ons contactformulier

Of volg ons via onze LinkedIn pagina, daar houden we je ook op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bekijk hier het gesprek: