In gesprek met Zorgbalans over het inzetten van AI in de wijkverpleging.

Zorgbalans is een grote ouderenzorgorganisatie en een van de grootste werkgevers in de regio Kennemerland en Zuid-Holland Noord. Dagelijks bieden zorgprofessionals ondersteuning aan mensen met een zorgbehoefte om zo lang mogelijk op een eigen wijze vorm en inhoud te geven aan hun leven.

Dit doet Zorgbalans met ruim 3.600 professionele medewerkers en 900 vrijwilligers. Je kunt bij Zorgbalans terecht voor tijdelijke en langdurige verzorging, verpleging, huishoudelijke ondersteuning, behandeling, revalidatie en begeleiding bij dementie. Zowel thuis, als in ontmoetings- en woonzorgcentra.

Digitaal dossier

Zorgbalans werkt met een digitaal zorgdossier. In de afgelopen jaren is er veel data verzameld. En daar komt iedere dag data bij. Door met anonieme gegevens te werken kun je analyses maken met de data. Hiermee kan de kennis van het primaire proces worden vergroot en worden toegepast.

We zijn begonnen met de vraag: wat willen we weten?

Over deze vraag, de inzichten en de toepassingen vertellen Simon Nijland en Karen Mathijssen in dit interview.

Innovatieve projecten:

EscuLine ontwikkelt en levert stuurinformatie (BI) en Artificial Intelligence (AI) oplossingen voor de zorg. We ontwikkelen algoritmes en passen machine learning toe om zorginhoudelijk en bedrijfsmatig, de zorg te helpen.

Ben je geïnteresseerd in het project dat we met Zorgbalans doen. Of wil je meer weten over een van de andere innovatieve ontwikkelingen die we samen met zorgaanbieders uitvoeren? 

Neem dan een kijkje bij onze whitepapers.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van het cluster- of voorspellingsmodel wijkverpleging? Stuur een mailtje naar info@esculine.nl of meld je aan via ons contactformulier

Of volg ons via onze LinkedIn pagina, daar houden we je ook op de hoogte van de ontwikkelingen.

Bekijk hier het gesprek: