Is de drukte op een huisartsenpost te simuleren?

“Boer zoekt vrouw” en een veelbekeken voetbalwedtijd: voorbeelden van factoren die invloed hebben op de drukte bij de huisartsenpost. 

Het ene moment lijkt het een rustige avond en/of nacht te gaan worden. Maar het volgende moment kan dat helemaal anders zijn. Er zijn natuurlijk meer factoren die van invloed zijn op de drukte van de huisartsenpost dan boer zoek vrouw of een voetbalwedstrijd. Denk bijvoorbeeld aan dagen met winterse neerslag. De inzet en planning op een Huisartsenpost is vaak wisselend. Een simulatiemodel voor de drukte op de Huisartsenpost kan helpen om de planning voor de post zo optimaal mogelijk te maken.

EscuLine en DrechtDokters gaan gecombineerd met het afstudeeronderzoek van Hanneke Post onderzoeken of een simulatiemodel voor de drukte op de HAP mogelijk is. Inzicht in de verwachte ontwikkeling van de drukte op de Huisartsenpost helpt bij optimale afstemming van inzet van professionals. Omdat dan beter kan worden geanticipeerd op de verwachte drukte.

Hanneke Post studeert op dit onderwerp af voor haar studie Engineering & Policy die ze volgt aan de TU Delft. Thijs de Bruijn (EscuLine) en Casper van Heck (DrechtDokters) zullen Hanneke de komende maanden begeleiden. Samen met haar begeleiding vanuit de universiteit. 

We wensen Hanneke een leuke en leerzame tijd bij EscuLine toe!

Innovatieve projecten:

EscuLine ontwikkelt en levert stuurinformatie en Machine Learning oplossingen voor de zorg. We ontwikkelen algoritmes en passen machine learning toe om zorginhoudelijk en bedrijfsmatig, de zorg te helpen.

Ben je geïnteresseerd in het onderzoek voor het simulatiemodel voor de drukte op de huisartsenpost. Of wil je meer weten over een van de andere innovatieve ontwikkelingen die we samen met zorgaanbieders doen? 

Neem dan een kijkje bij onze whitepapers.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen van het simulatiemodel voor de HAP? Stuur een mailtje naar info@esculine.nl of meld je aan via ons contactformulier

Of volg ons via onze LinkedIn pagina, daar houden we je ook op de hoogte van de ontwikkelingen.