We spraken met Judith Selder, Health Analytics consultant bij EscuLine over haar ervaringen tijdens haar eerste maand bij EscuLine in deze vreemde periode.
Starten bij een nieuwe werkgever in Corona tijd, hoe is je eerste maand gegaan Judith?
Goed! Ondanks dat het niet altijd makkelijk was om een nieuwe baan op afstand te beginnen. Gelukkig ben ik bij EscuLine super goed ontvangen. Iedereen heeft zijn best gedaan om de start zo soepel mogelijk te laten verlopen. Ik ben meteen begonnen met opdrachten voor klanten en hier heb ik mij dan ook meteen helemaal ingestort. Ik hou wel van een uitdaging. En daarom vond ik het ook helemaal niet erg om veel zelf uit te zoeken. Hier leer je uiteindelijk ook het meeste van.
Hoe heb je het “starten vanaf afstand” ervaren?
Dit ging eigenlijk heel goed. Het is natuurlijk anders om even bij iemand langs te lopen wanneer je een vraag hebt, maar ik kon iedereen altijd bellen met vragen en door de regelmatige online meetings staan we goed met elkaar in contact. Een voordeel is dat ik nu geen reistijd heb.
We zijn benieuwd naar de projecten waar je je mee bezig hebt gehouden in je eerste maand, kun je daar iets over vertellen?
Ik heb me vooral bezig gehouden met het analyseren van de impact van corona op zowel de zorg als de bedrijfsmatige kant van sommige klanten.
Dit heb ik bijvoorbeeld gedaan voor de Huisartsenpost in Heerlen, onderdeel van onze klant Huisartsen Oostelijk Zuid-Limburg en voor zorgorganisatie PGVZ.
Hier heb ik gekeken of er veranderingen te zien zijn in de data ten opzichte van voorgaande jaren en de maanden voor corona en of die veranderingen veroorzaakt kunnen zijn door de coronacrisis.
Daarbij heb ik voor de Huisartsenpost gebruik gemaakt van de HAP applicatie. En voor de woongroepen, thuiszorg, dagbesteding en begeleiding van PGVZ heb ik informatie uit het Team-, Declaratie- en Zorginhoudelijke dashboard kunnen gebruiken.
We weten ondertussen dat de coronacrisis ook een grote impact heeft op de reguliere zorg en het is daarom van belang dat de impact van corona voor onze klanten goed in kaart wordt gebracht.
Je hebt in jouw functie bij de Radboud Universiteit veel met onderzoek te maken. Wat is jou opgevallen als je EscuLine en de werkwijze zou moeten vergelijken met je werk op de universiteit?
Het grootste verschil zit hem denk ik vooral in het doel van het onderzoek. Op de universiteit wordt veel onderzoek gedaan met voornamelijk een wetenschappelijk doel. Deze onderzoeken lopen vaak voor een langere periode en worden vervolgens gepubliceerd in wetenschappelijke tijdschriften. Bij EscuLine wordt meer onderzoek gedaan met een maatschappelijk doel. Bevindingen worden met klanten gedeeld. Die vervolgens, gebaseerd op deze inzichten, aanpassingen en beslissingen kunnen ondersteunen. Het doel van het onderzoek is dus niet zo zeer het onderzoek zelf, maar de uitkomst hiervan.
Bij de universiteit staat vaak het gehele onderzoek meer centraal. En duurt het vaak langer voordat er een maatschappelijk resultaat van een onderzoek te zien is.
Hoe is het om als taalwetenschappelijk onderzoeker met zorgdata te werken?
Dit vind ik erg interessant!
Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de zorg en ik ben heel blij dat ik nu op deze manier een steentje kan bijdragen.
Zorginhoudelijk is hier voor mij veel te leren. Maar data blijft data. En ik denk juist dat ik door mijn achtergrond met een andere blik naar de data kijk.
Zie je vanuit de verschillende expertise en achtergronden van een Universiteit en een BI & Health Analytics onderneming, overlap of interessante mogelijkheden om van elkaar te leren?
Er zijn zeker mogelijkheden om van elkaar te leren. De manier waarop EscuLine naar data kijkt is toch net iets anders dan op de universiteit. Er wordt breder gekeken en er worden verbanden gelegd tussen verschillende gebieden. Dit zou ook interessant kunnen zijn voor de universiteit, waar vaak meer wordt gefocust op één specifiek gebied. Daarnaast kan EscuLine natuurlijk leren van de ontwikkelingen en verschillende methoden om data de analyseren waar op de universiteit veel aandacht aan wordt besteed.
Ten slotte. Het is een aparte tijd zo met Corona. Wat mis je het meest nu je voor beide werkgevers veel ‘gedwongen’ vanuit huis aan het werk bent?
Dat is toch echt het gezellige contact met collega’s. Even bijpraten over het weekend of bij iemand binnenlopen voor een vraag. Daar kan een beeldscherm niet tegenop.